top of page
Lijkwade Rondomrond onder een boom in het gras

Ik ben Valentine Kempynck. Ik werk rond hedendaagse rituelen. Symbolische en functionele rituelen om zo samen het donker zijn plaats te gunnen.

 

Ik werk met bestaande, verloren, én nieuwe gebruiken. Ik zoek naar ruimtes, manieren en systemen om gedachten te helpen neervallen. Hoe scheef of krom ook. 

LIJKWADEN

In België kan je kiezen om in een lijkwade begraven of gecremeerd te worden. Dit gebruik bestaat eigenlijk al heel lang.
Het lichaam wordt hierbij niet in een kist maar gehuld in stof teruggegeven aan de natuur. Ik maak twee soorten natuurlijke lijkwades, De Omhelzing en Rondomrond. Beide zorgen voor een warm laatste afscheid.

 

LOCATIE VOOR NATUURUITVAARTEN

Op Achterland in Kapellen, dicht bij Antwerpen, is er plaats om jullie te ontvangen. Achterland is een plek voor natuuruitvaarten en - begrafenissen. Een plek in de natuur om je uitvaart buiten te organiseren, in Kapellen. Een plaats waar tijd en ruimte is. Zowel groeten, ceremonie als koffietafel kunnen hier plaatsvinden.

Lijkwade bij de vaas op Achterland

MEER WERK

Ik ben altijd in evolutie en op zoek naar alternatieve rituelen voor het leven. 

Moedervlek zorgt voor een stip voor kindjes die er niet meer zijn, Banksje werkt als rustplaats voor de overledenen om naar terug te komen. Voor meer werk kan je op deze website rustig rondkijken.

Neem gerust contact op via 0484038546 of belgat@gmail.com

om af te spreken of wanneer je extra vragen hebt.

bottom of page